220g hladké mouky
prášek do pečiva
špetka soli
2 lžíce cukru
2 lžíce rozpuštěného chladného másla
2 velká vejce
200ml mléka
100ml perlivé limonády
100g vaničkového tvarohu
trochu oleje na smažení
Nejdříve dostatečně promíchejte v hluboké misce všechny suché ingredience. Odměřené mléko, tvaroh, máslo, limonádu, alkohol a vejce spolu prošlehejte a přidejte k prosáté mouce. Vše dostatečně vyšlehejte. Přidejte na drobné kousky pokrájené jahody a lehce vmíchejte. Nechejte alespoň 10 minut odpočinout.
Mezitím si připravte nerezovou pánev. Pánev pomalu na cca 70% výkonu nahřejeme se lžící rostlinného oleje na vyšší teplotu (olej by měl začít trochu kouřit) a nechte zchladnout. Olej vylejeme a vytřeme papírovou utěrkou do sucha. Nyní je pánev plně nepřilnavá. Smažit můžeme na malé kapce nového oleje.
K přípravě tohoto receptu byla použita Nerezová pánev STEIN 24cm
Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.
Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.
Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.