500 g polohrubé mouky
kostka čerstvého droždí
180 ml teplého mléka
velká lžíce rumu
80 g medu (nebo cukru)
140 g změklého másla
4 žloutky
hrst rozinek
kůra z 1 bio citronu
olej na smažení
V hnětací míse navážíme mouku a dobře ji smísíme se špetkou soli, vytvoříme ďolík, do kterého rozdrobíme droždí, med a teplé mléko. Necháme chvilku vzejít. Pak přidáme všechny ostatní ingredience a hněteme, až se těsto hezky spojí a přestane lepit. Necháme hodinu vykynout, v polovině doby propracujeme.
Vykynuté těsto propracujeme a vytvoříme kuličky o průměru 3 cm. Necháme 10-15 minut opět nakynout a vhazujeme do rozpáleného oleje, po krátké chvilce obrátíme. Po osmažení je možné plnit marmeládou nebo obalujeme skořicovým cukrem. Báječné jsou i samotné. Zchladlé kobližky posypeme moučkovým cukrem s pravou vanilkou.
K přípravě tohoto receptu byla použita hluboká pánev STEIN 30cm
Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.
Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.
Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.