1 velká cibule, pokrájená na větší kousky
4 papriky, pokrájené na větší kousky
1 větší mrkev, pokrájená na kolečka
200g kuřecích prsou, pokrájených na nudličky
4 žampiony, pokrájené na plátky
2 stroužky česneku a palec zázvoru (posekané na malé kousky)
1 jarní cibulka na dekoraci pokrájená na kolečka
Rybí, ústřicová a tmavá sojová omáčka (koupíte v asijských obchodech nebo večerkách)
čerstvě mletý pepř, sůl podle chuti chilli, čínské koření pěti vůní
trochu sádla na orestování
V misce si rozmícháme lžíci ústřicové omáčky, lžíci tmavé sojové omáčky a lžíci rybí omáčky, lžíci škrobu, mleté chilli, koření pěti vůní a cca 2 lžíce vody. Trochu této směsi oddělíme a namarinujeme v ní maso než nakrájíme zeleninu. Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu na středně velké kousky, česnek a zázvor posekáme na malé kousky. K pánvi si připravíme cca 200ml horké vody. Na rozpálené pánvi zprudka orestujeme maso, ihned jak se zatáhne, přidáme veškerou zeleninu. Stále nesnižujeme oheň, chceme vše křupavé a pevné. Případné připečené kousky ihned omyjeme přilitím malého množství horké vody. Po cca 4 minutách restování přilijeme dobře promíchanou směs omáček a dostatečně promícháme. Snížíme výkon varné desky na 20-30%. Směs začne houstnout vlivem přidaného škrobu, připravenou horkou vodou za stálého míchání doladíme do požadované konzistence. Nesolíme, omáčky jsou většinou dost slané..
K přípravě tohoto receptu byla použita Pánev STEIN HEXADURITE nerezová 26cm
Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.
Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.
Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.