Palačinky na nerezové pánvi

 
 

500 ml mléka
200 g hladké mouky
1 vejce
1 lžička cukru
1 špetka soli
panák rumu nebo koňaku
24 cm třívrstvá pánev STEIN

Mouku promícháme se špetkou soli a poté s cukrem. Přidáme vejce, mléko a alkohol. Vše dostatečně promixujeme tyčovým mixérem. Takto připravené těsto vydrží v lednici několik dnů. Je tedy možné si během pár minut připravit chutnou snídani .

Dostatečně rozpálíme pánev (raději déle při nižší teplotě), poznáme to až kapka vody vytvoří tancující perličku. Nalijeme trochu oleje a rozlijeme po celé ploše pánve a lehce do okrajů. Musíme pamatovat, že pánev není teflonová. Ihned za olejem lijeme těsto, nakláníme pánví, aby se rozlilo po celé ploše. Jakmile začnou zlátnout okraje a povrch zmatní, je třeba otočit.

TIP: Pokud chceme mít palačinky ještě lehčí a chutnější, přidejte do těsta 5 cl perlivého nápoje, může to být i pivo, sekt nebo minerálka.

 

palaciny-na-nerezove-panvi-stein-1

 

 K přípravě tohoto receptu byla použita nerezová pánev STEIN 24cm 

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce.U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání. 

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.