400 g mletého masa ( 1/2 hovězího 1/2 vepřového), 150 g uvařené rýže
1,2 kg rajčat ( 3 plechovky loupaných rajčat)
0,5l vývaru
2 cibule
1 kořenová petržel, 1 mrkev
sůl, pepř, muškátový oříšek
6 paprik na plnění
čerstvý tymián a saturejka (samozřejmě lze i sušené)
lžička worcesteru
Mleté maso smícháme s uvařenou a vychladlou rýží. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Papriky očistíme a plníme připravenou směsí. Nahrubo pokrájíme mrkev, petržel, cibuli a restujeme. Podlijeme rozmixovanými rajčaty a vývarem. Podle potřeby ještě osolíme, přidáme pepř a saturejku. Do připraveného základu na omáčku vložíme připravené papriky. Pánev zaklopíme a na mírném ohni necháme 40 minut dusit. Naplněné papriky vyndáme a omáčku dohladka rozmixujeme. Omáčka bude dostatečně hustá i bez přidání jíšky.
K přípravě tohoto receptu byla použita hluboká servírovací pánev STEIN 30cm a nerezový hrnec STEIN 24cm
Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.
Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.
Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.