Rychlá rýže se zeleninou

 
 

1 hrnek rýže
1 zelená paprika
1 červená paprika
1 jarní cibulka
3 vejce
kousek pórku
plátek slaniny
římský kmín celý, kmín, černucha, kurkuma
chilli podle chuti, sůl, pepř

Je na Vás, jakou rýži zvolíte. My jsme použili tu nejlepší 100% Thajskou jasmínovou rýži. Rýži uvaříme podle návodu. Jeden hrnek rýže, dva hrnky vody. Rýži vsypeme do hrnce a krátce prohřejeme nasucho, zalijeme horkou vodou. Rýži osolíme (přibližně čajová lžička mořské soli na jeden hrnek rýže). Uvedeme do mírného varu a  postupně snižujeme teplotu, tak aby rýže stále mírně vařila. Délka varu přibližně 15 minut. Rýže je voňavá a nadýchaná.

Mezitím si nakrájíme zeleninu. Papriky a slaninu na nudličky, jarní cibulku a pórek na drobná půl kolečka. Na oleji prohřejeme kmín a černuchu, po chvilce přidáme všechny ostatní ingredience. Krátce restujeme, vlijeme vejce. Vejce nemíchejte, zakryjte poklicí a počkejte až budou téměř hotová. Poté přidejte uvařenou rýži a vše spolu promíchejte.

TIP: Zelenina může být obměněna, pouze zachováme uvařenou rýži, koření a vejce.
Chuť je neodolatelná.

 

indicka-kri-ryze-na-panvi-stein-1 indicka-kri-ryze-na-panvi-stein-2 

 

 

K přípravě tohoto receptu byla použita nerezová pánev STEIN 24cm hrnec tepaný nerezový STEIN 18cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání. 

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.