1 hrnek rýže
1 zelená paprika
1 červená paprika
1 jarní cibulka
3 vejce
kousek pórku
plátek slaniny
římský kmín celý, kmín, černucha, kurkuma
chilli podle chuti, sůl, pepř
Je na Vás, jakou rýži zvolíte. My jsme použili tu nejlepší 100% Thajskou jasmínovou rýži. Rýži uvaříme podle návodu. Jeden hrnek rýže, dva hrnky vody. Rýži vsypeme do hrnce a krátce prohřejeme nasucho, zalijeme horkou vodou. Rýži osolíme (přibližně čajová lžička mořské soli na jeden hrnek rýže). Uvedeme do mírného varu a postupně snižujeme teplotu, tak aby rýže stále mírně vařila. Délka varu přibližně 15 minut. Rýže je voňavá a nadýchaná.
Mezitím si nakrájíme zeleninu. Papriky a slaninu na nudličky, jarní cibulku a pórek na drobná půl kolečka. Na oleji prohřejeme kmín a černuchu, po chvilce přidáme všechny ostatní ingredience. Krátce restujeme, vlijeme vejce. Vejce nemíchejte, zakryjte poklicí a počkejte až budou téměř hotová. Poté přidejte uvařenou rýži a vše spolu promíchejte.
TIP: Zelenina může být obměněna, pouze zachováme uvařenou rýži, koření a vejce. Chuť je neodolatelná.
K přípravě tohoto receptu byla použita nerezová pánev STEIN 24cm a hrnec tepaný nerezový STEIN 18cm
Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.
Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.
Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.