Srbské čevabčiči

 
 

500 g mletého vepřového masa
300 g mletého hovězího masa
1 vejce
3 stroužky česneku
1 lžička soli
1 lžička jedlé sody
2 lžičky čerstvého hrubě mletého černého pepře
1 lžička papriky, může být pálivá

Předehřejeme pánev na střední teplotu. Ve velké míse promícháme maso a vejce. Přidáme všechny ostatní suroviny a dobře propracujeme, aby se chutě co nejvíce spojily. Tvarujeme válečky zhruba 2 x 7 cm. Čevabčiči pomalu grilujeme na suché pánvi lehce potřené tukem.


TIP: Po rychlém ogrilování můžeme dopékat v předehřáté troubě na plný výkon.

 

cevabcici-s-pecenou-zeleninou-stein

 

 

 

K přípravě tohoto receptu byla použita hluboká servírovací pánev STEIN 30cm nepřilnavá pánev STEIN HEXADURIT 26cm 

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání. 

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.