500 g mletého vepřového masa
300 g mletého hovězího masa
1 vejce
3 stroužky česneku
1 lžička soli
1 lžička jedlé sody
2 lžičky čerstvého hrubě mletého černého pepře
1 lžička papriky, může být pálivá
Předehřejeme pánev na střední teplotu. Ve velké míse promícháme maso a vejce. Přidáme všechny ostatní suroviny a dobře propracujeme, aby se chutě co nejvíce spojily. Tvarujeme válečky zhruba 2 x 7 cm. Čevabčiči pomalu grilujeme na suché pánvi lehce potřené tukem.
TIP: Po rychlém ogrilování můžeme dopékat v předehřáté troubě na plný výkon.
|
K přípravě tohoto receptu byla použita hluboká servírovací pánev STEIN 30cm a nepřilnavá pánev STEIN HEXADURIT 26cm
Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.
Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.
Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.