Recepty, Strana 2

Kuřecí čína se zeleninou
 
 

1 velká cibule, pokrájená na větší kousky
4 papriky, pokrájené na větší kousky
1 větší mrkev, pokrájená na kolečka
200g kuřecích prsou, pokrájených na nudličky
4 žampiony, pokrájené na plátky
2 stroužky česneku a palec zázvoru (posekané na malé kousky)
1 jarní cibulka na dekoraci pokrájená na kolečka
Rybí, ústřicová a tmavá sojová omáčka (koupíte v asijských obchodech nebo večerkách)
čerstvě mletý pepř, sůl podle chuti chilli, čínské koření pěti vůní
trochu sádla na orestování

V misce si rozmícháme lžíci ústřicové omáčky, lžíci tmavé sojové omáčky a lžíci rybí omáčky, lžíci škrobu, mleté chilli, koření pěti vůní a cca 2 lžíce vody. Trochu této směsi oddělíme a namarinujeme v ní maso než nakrájíme zeleninu. Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu na středně velké kousky, česnek a zázvor posekáme na malé kousky. K pánvi si připravíme cca 200ml horké vody. Na rozpálené pánvi zprudka orestujeme maso, ihned jak se zatáhne, přidáme veškerou zeleninu. Stále nesnižujeme oheň, chceme vše křupavé a pevné. Případné připečené kousky ihned omyjeme přilitím malého množství horké vody. Po cca 4 minutách restování přilijeme dobře promíchanou směs omáček a dostatečně promícháme. Snížíme výkon varné desky na 20-30%. Směs začne houstnout vlivem přidaného škrobu, připravenou horkou vodou za stálého míchání doladíme do požadované konzistence. Nesolíme, omáčky jsou většinou dost slané..

čína-stein

K přípravě tohoto receptu byla použita Pánev STEIN HEXADURITE nerezová 26cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

 

Zeleninový krém
 
 

1 malá cuketa
1 řapíkatý celer
1 větší mrkev
50g špenátu
1 rajče
1 jarní cibulka nebo kousek pórku
1 cibule
čerstvě mletý pepř, sůl
posekané čerstvé bylinky, kurkuma, podle chuti chilli
trochu sádla na orestování

Tuto velice rychlou a zdravou polévku uvaříme ze zeleniny, kterou zrovna nalezneme v lednici.

V sádlem vymaštěném kastrolu nechte lehce zesklovatět cibuli a přidejte cuketu, celer, mrkev. Zeleninu restujeme dozlatova. Přidáme všechny ostatní suroviny, zalijeme vývarem (není nutný) a necháme zhruba 15 minut mírně vařit. Rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem a dochutíme solí a pepřem. Při servírování můžeme posypat čerstvou bylinkou a chilli papričkou.

zeleninovy-krem-stein

K přípravě tohoto receptu byla použita Kastrol STEIN 18cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

 

Zapečené brambory s kotletou

500g vepřových kotlet (bez kosti)
1kg brambor
250ml smetany

trochu kletého muškátového oříšku
čerstvě mletý pepř, sůl
posekaná čerstvá saturejka
trochu sádla na vymaštění

 

Do sádlem vymaštěného kastrolu vkládáme ve vrstvách plátky brambor a masa. Připravené maso bude mít naklepané, osolené a opepřené. I brambory řádně prosolíme, posypeme saturejkou. Začínáme i končíme první a poslední vrstvou brambor. Nakonec vše zalijte smetanou s muškátovým oříškem.

Zapékejte zakryté poklicí v troubě 45 minut na 180°C. Poté 15-20 minut na 200°C k docílení zlatavého povrchu.

zapečené-kotlety-s-bramborem

K přípravě tohoto receptu byla použita hluboká servírovací pánev STEIN 30cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

 

Treska s pečenou zeleninou

500g rybích filet (treska, okoun...)
1 cuketa
5 paprik
4 rajčata

1 jarní cibulka nebo kousek pórku
1 posekaný stroužek česneku
čerstvě mletý pepř, sůl
posekané čerstvé bylinky, tymián, rozmarýn
olivový olej, trochu sádla na vymaštění

 

V sádlem vymaštěném kastrolu promíchejte všechnu zeleninu s větší částí bylinek, solí a pepřem. Poté zakryjte filetami, které předtím osolte, opepřete a obalte bylinkami. Čerstvé bylinky dodají jídlu nádhernou chuť a vůni.

Zapékejte v troubě 20-30 minut na 180°C.

treska-se-zeleninou 

K přípravě tohoto receptu byla použita hluboká servírovací pánev STEIN 30cm

Třívrstvé nádobí STEIN dociluje mimořádných výkonů přenosu tepla do celé nádoby. Připravovaný pokrm se tedy ohřívá rovnoměrně. Horní okraj hrnce či pánve STEIN 3-ply je velice brzy horký, téměř stejně jako dno. Na indukčních deskách neexistuje technologie, která by měla lepší výkon nežli vícevrstvé konstrukce. U klasických jednovrstvých hrnců a pánví s třívrstvým sendvičovým dnem se ohřívá pouze spodní vrstva a je tedy zapotřebí častého míchání.

Zbytečným mícháním se připravujeme o drahocenný čas, poškozujeme vzhled i strukturu pokrmu.

Vařte jednoduše, efektivně, rychle a lépe, vařte jako profesionálové, vařte se STEIN.

 

 

 

Stránka 2 z 6 - 21 položek celkem